Személygépkocsis személyszállítás, de nem Taxi. Személygépkocsis személyszállító képesítéssel ugyanis csak olyan személyautót lehet vezetni, amelybe nem szereltek taxiórát. Jogosan merül fel a kérdés, hogy rendben, de mi az, amivel személyeket szállítunk, de nem taxi? Ha kicsit utána gondolunk a dolognak, azért találunk ilyet is szép számmal.

Kinek, mit…

Miután bevillant a limuzin sofőr, mint lehetőség utána gondoljunk mindenekelőtt idegenforgalmi és turisztikai vállalkozásokra, ahol az ilyen szolgáltatás gyakorta az alapcsomag része, de szükség van sofőrre számos rangosabb sport és kulturális rendezvény kapcsán is, hiszen a résztvevőket illik „A” pontból „B”-be szállítani.

Személygépkocsis személyszállító gépkocsivezető tanfolyamok

Személygépkocsis személyszállító gépkocsivezető tanfolyamok

Aki személygépkocsis személyszállítással szeretne alkalmazott gépkocsivezetőként foglalkozni, annak el kell végeznie egy szaktanfolyamot, aminek előfeltétele a „B” kategóriás jogosítvány. Aki a tevékenységet nem, mint alkalmazott, hanem mint a vállalkozás vezetője szeretné végezni, annak a személygépkocsis személyszállító vállalkozói tanfolyamot kell elvégeznie. Ha mind a két minőségben kíván dolgozni, tehát irányítóként is, és gépkocsivezetőként is, annak mind a két tanfolyamot el kell végeznie.

A személyszállító és a taxi vállalkozói tanfolyam megegyezik. Tantárgyai: általános vállalkozói ismeretek, számviteli és adózási ismeretek, jogi ismeretek és szakmai ismeretek. A vállalkozói tanfolyam elvégzésének nem feltétele a „B” kategóriás jogosítvány, a PÁV II és az EÜ 2 alkalmasság, hiszen az irányító személy nem vezet hivatásszerűen autót.

A gépkocsivezetői tanfolyamra való beiratkozásnak nem előfeltétele, de tevékenység gyakorlásának igen az érvényes EÜ. II. csoportba tartozó orvosi alkalmassági és a PÁV II. alkalmassági vizsgálat. Csak zárójelbe jegyezzük meg, hogy kevés a különbség a taxisofőr és a személygépkocsis személyszállító között, nem kell külön tanfolyamot végezni hozzájuk, egy átképzéssel mindkét munkakört lehet gyakorolni. Jelentkezzen még ma és szerezze meg a szükséges képesítést!

Hasonló cikkek

Az összevont GKI alaptanfolyamról Két szakma egy képzés keretében az Öné lehet, akár már online is. Aki úgy dönt, hogy autóbuszvezető vagy tehergépkocsi vezető szeretne lenni, az elvég...
Váljon rutinos vezetővé egyedülálló szimulátoros o... Árufuvarozóként vagy buszvezetőként felelősséggel tartozik az önre bízott rakományért vagy utasokért. Ha nincs elég rutinja, nem vezet elég felelősség...
Mindenki másképp csinálja – a taxis tanfolya... Ahhoz, hogy valaki taxizzon, taxis tanfolyamot kell végezni. Sokan szerelemből, mások kényszerből, a jó kereseti lehetőség reményében iratkoznak be eg...
GKI vizsga menete – elmélet és gyakorlat A GKI képzések fajtái A közúti fuvarozásban dolgozó járművezetők munkavégzésének feltétele az Európai Unióban a GKI (Gépjárművezető Képesítési Igazol...

Minden vélemény számít!

Ossza meg velünk a gondolatait, véleményét a cikkel kapcsolatban vagy ha kérdése van, tegye fel őket a hozzászólásokban itt vagy a közösségi médiákon! Ha tetszett a cikkünk, like-oljon minket Facebook-on, kövessen Instagram-on vagy Twitter-en, hogy ne maradjon le a legfrissebb hírekről, akciókról és cikkekről a jövőben sem!